2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Hat étel, ami segít, hogy jobban aludjunkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-15 11:23:27
Az alvás minõsége mindig hatással van a következõ napunkra. De mit együnk annak érdekében, hogy pihentetõ legyen az éjszaka?

1, Zab mézzel és tejjel


A zab az egyik olyan étel, ami melatonint tartalmaz, ezért segíti ellazítani a szervezetet és könnyebben elaludhatunk tõle. A melatonin a kor elõrehaladtával folyamatosan csökken a szervezetben, ezért van az, hogy az idõs emberek nehezebben tudnak elaludni. A pihentetõ éjszakához mindig fogyasszunk este melatoninban gazdag ételeket.

Ekkor érdemes fogyasztani: 90 perccel lefekvés elõtt

2, Banán mandulával


A banán tele van káliummal, ami segíti a könnyebb alvást. Kutatások kimutatták, hogy mandulával fogyasztva - ami jelentõs mennyiségû magnéziumot tartalmaz -  igazi csodaszer az álmatlanság ellen.

Ekkor érdemes fogyasztani: lefekvés elõtt másfél órával

3, Meggylé


A zabhoz hasonlóan a meggyben is megtalálható a melatonin. Kutatások kimutatták, egy pohár meggylé segít felvenni a küzdelmet az inszomnia ellen.

Ekkor érdemes fogyasztani: elalvás elõtt két órával

4, Rizs és bab


A hüvelyes növények, mint a bab vagy a lencse gazdagok magnéziumban, folsavban, káliumban és B vitaminban amik segítenek a szervezet mindennapi ritmusának megõrzésében.

Ekkor érdemes fogyasztani: lefekvés elõtt 4 órával

5, Sajt és keksz


Ha könnyû harapnivalóra vágysz este a keksz és a sajt párosítása tökéletes választás. Ugyanis a sajt szerotonin és kálium tartalma megemelkedik amely segíti a könnyebb alvást.

Ekkor érdemes fogyasztani: elalvás elõtt 30 perccel

6, Édesburgonya zöldségekkel


Az édesburgonya és zöld leveles növények, mint például a spenót kombinációja igazi fegyver az álmatlanság ellen. A növények magas káliumtartalma miatt mélyen aludhatunk, másnap pedig kipihenten kezdhetjük a napot.

Ekkor érdemes fogyasztani: másfél órával lefekvés elõtt

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!