2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ne hagyjunk senkit kihûlniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-18 10:06:50
A rendõrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihûlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendõrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság kéri a lakosságot, hogy az idõjárási feltételek pozitív változása ellenére is az elkövetkezendõ idõszakban fordítsanak kiemelt figyelmet közeli és távoli hozzátartozóikra, fõleg egyedül, magányosan élõ, vagy mozgásukban korlátozott családtagjaikra, szomszédjaikra, ismerõseikre! A kihûlés veszélyének fõként az utcán élõk vannak kitéve, de a lakókörnyezetükben is élhetnek olyanok, akik azért kerülnek veszélybe, mert valamilyen okból nem tudnak fûteni.

Ellenõrizzék, hogy a fagyásveszélynek jobban kiszolgáltatott hozzátartozóiknak, ismerõseiknek van-e megfelelõ mennyiségû tüzelõje!

Ha tehetik, gondoskodjanak arról, hogy a rászoruló hozzátartozóiknak legyen alternatív fûtõteste, tartalék tüzelõje, meleg ruházata, legyen felhalmozva pár napra elegendõ tartós élelmiszerük, gyógyszerük!

Haladéktalanul értesítsék a rendõrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó telefonszámon, ha azt tapasztalják, hogy egyedül élõ szomszédjuk, ismerõsük nem ad életjelet magáról, nem észlelnek fûtésre utaló jeleket náluk, vagy ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot, valamint ha a közterületen segítségre szorulót, utcán fekvõ embert látnak. Tragédia akkor is bekövetkezhet, ha a csúszós úttesten vagy járdán elesnek és nem tudnak segítséget kérni. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, amennyiben rendelkeznek mobiltelefonnal, azt minden esetben tartsák maguknál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!