2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Emelt fõvel jöhettek le a pályárólForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-05 17:48:21
A debreceni szakvezetõ szerint az 5–2 ellenére sincs szégyenkeznivalója a Lokinak.

Debrecen (HBN) – Egy olasz és egy magyar élcsapat között ennyi vagy még több a különbség. Bármennyire is fáj, ez a realitás – nyilatkozta az 5–2-es Fiorentina gyõzelemmel zárult Bajnokok Ligája mérkõzés másnapján Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere. – A BL-összecsapások teljesen más szintet képviselnek, mint amihez hozzá vagyunk szokva, ezek a találkozók sokkal több energiát felemésztenek a játékosainkban, mint egy-egy hazai meccs. A Fiorentina hazai környezetben sokkal nagyobb tempót diktált, mint Budapesten, ráadásul a világsztár csatárai ragyogó napot fogtak ki; egy kirobbanó formában futballozó Mutu és Gilardino nálunk jobb gárdáknak is gondot okoztak volna.

Mutu és Gila csúcsformában

A Loki balszerencsésen kezdte a firenzei mérkõzést, ugyanis a védelem egyik meghatározó tagját, Komlósi Ádámot már a 10. percben le kellett cserélni sérülés miatt. – Komlósi kiválása zavart keltett a hátsó alakzatunkban. Hiába próbáltunk változtatni, be kell látni, hogy Szélesi Zoltán és Fodor Marcell igazából szélsõ védõk, csak kényszerbõl futballoznak a védelem tengelyében. A Fiorentina nagyon bekezdett, gólt is szerzett, de innen is talpra tudtunk állni, sõt az elsõ félidõben kifejezetten jó produkciót nyújtottunk. A sorsdöntõ momentum a második firenzei gól volt, ami elõtt az addig több bravúrt is bemutató Djordje Pantics hibázott. Ezt követõen próbáltunk szépíteni, s ezáltal jobban kinyíltunk hátul, amit kihasználtak a hazaiak. A BL-ben megtapasztaltuk, ezen a szinten a legkisebb hibát is könyörtelenül megbüntetik a riválisok – így volt ez Olaszországban is. Összességében nem játszottunk alárendelt szerepet a Fiorentina ellen, s az eredmény ellenére is emelt fõvel jöhettek le a pályáról a játékosaink – fogalmazott a Loki mestere.

 


Egy félidõ még kevés

– Hiába tudjuk a BL-meccsek elõtt, hogy a világ legjobbjai ellen kell bizonyítanunk, mindig reménykedünk egy bravúros eredményben. Aztán amikor beigazolódik a papírforma, és gyõznek a favorit csapatok ellenünk, mégis fáj a sikertelenség, holott ez a realitás. A Liverpool elleni találkozó kivételével az összes meccsen egy félidõt mindig hoztunk, de be kell látnunk, ez ezen a szinten kevés, itt 90 percig kell koncentrálni és nagyon jó produkciót nyújtani. Liverpoolban majdnem tökéletesen sikerült ez a produkció, arra kell törekednünk, hogy ezt a teljesítményt tudjuk állandósítani – vélekedett Herczeg András.

 

 

Itthon is izgultak a lokiért


Nem csak Olaszországban, de a magyar BL csapat otthonában, Debrecenben is szurkoltak a Lokiért. A FürediSörözõben nagy volt az izgalom. Hatalmas üdvrivalgás tört ki mindkét Loki gólnál, és együttérzõ, szomorú hangok hallatszódtak ki a helyrõl, amikor a Fiorentina lõtte a labdát a debreceni fiúk hálójába.

 

 

 

 

Loki- Fiorentina- mit mond a helyi utánpótlás?


A Loki utánpótlást látogattuk meg az edzésen. Arra voltunk kíváncsiak, õk vajon hogyan látják a ma esti meccs esélyeit, kitõl várják a gólokat. A Loki- Fiorentina mérkõzés tekintetében racionálisak, mégis bizakodóak voltak a fiúk.

Természetesen mindannyian úgy gondolták, hogy legalább egy gólt lövünk majd. Arról azonban, hogy ki íveli az ellenfél hálójába a labdát, már megoszlottak a vélemények.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!