2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Köznevelési államtitkárság: nem vonatkozik az új felvételi eljárás a szombaton vizsgázókraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-19 12:51:59
Nem vonatkozik a most szombaton központi írásbeli vizsgát írókra a módosított köznevelési törvény miatti új felvételi eljárás - közölte a köznevelési államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Elõzõleg - az Oktatási Hivatal levelére hivatkozva - több hírportál is arról írt, hogy a január 1-jén életbe lépett jogszabály-módosítás miatt a diákok egy része nem vehet részt a szombati központi írásbeli vizsgákon. Az új törvényben ugyanis már nem szerepel az a kitétel, hogy a szülõ kérésére az iskola magasabb évfolyama is megismételhetõ legfeljebb egy alkalommal.

Ez - a megjelent értelmezések szerint - azt is magával vonja, hogy nem felvételizhettek volna szombaton azok, akik "túlkorosan", egy évet visszalépve jelentkeznének középiskolába, azaz akik például nem negyedikesként, hanem ötödikesként felvételiznének nyolcosztályos gimnáziumba.

A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint az Emberi Erõforrások Minisztériuma megvizsgálta a tavaly decemberben elfogadott 2014. évi törvény januári hatályba lépése során kialakult helyzetet, és felhívta az Oktatási Hivatal elnökének figyelmét a jogalkotási törvény rendelkezésére, amely szerint a törvény hatályba lépése elõtt jelentkezõkre nem vonatkozhat az új felvételi eljárás.

Tehát a szombati felvételizõk esetében ez a jogszabály még nem alkalmazható - írta közleményében a köznevelési államtitkárság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!