2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Együttmûködés a fiatalok védelméértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-19 12:57:18
Konferenciával zárta közös pályázatát Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület.

Többek között a fiatalkori bûnözés és áldozattá válás, a kábítószer-fogyasztás és az iskolai erõszak megelõzése volt a célja annak a TÁMOP-pályázatnak, amelynek megvalósítása érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület együttmûködött. A „Nyitott szem, nyitott szív” címû pályázat záró rendezvénye 2015. január 16-án volt Berettyóújfaluban, a helyi Mûvelõdési Házban.

A programzáró konferencián gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, polgárõrök és kormányhivatalok munkatársai vettek részt.

A mintegy félszáz résztvevõnek Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, megyei bûnmegelõzési osztályvezetõ tartott elõadást a társadalmi bûnmegelõzés jelentõségérõl. Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a bûnmegelõzés csak ilyen jellegû társadalmi összefogással lehet igazán hatékony.

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság vezetõje tájékoztatta a jelenlévõket a helyi általános iskolában tartott bûnmegelõzési elõadások, bûnmegelõzési napok tapasztalatairól, a pályaválasztás elõtt álló fiatalok rendõri pályára orientálása érdekében tartott bemutatókról.

A programban résztvevõk közös munkájuktól azonnal felmutatható eredményeket nem várnak, azonban a fiataloknak olyan ismereteket adtak át, melyek hosszabb távon ahhoz vezetnek, hogy kevesebb fiatalkorú fog bûncselekményt elkövetni, illetve annak áldozatává esni. A felek továbbra is fontosnak tartják, hogy a jövõben is keressék azokat a lehetõségeket, melyekkel a korosztály védelme érdekében együttmûködhetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!