2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Menjünk a szabadba télen isForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-20 11:37:32
Felkészülés után szabadtéri sportolással erõsíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Az egyik legfontosabb: ködös idõben a nagyvárosokban ne induljunk mozogni, ilyen esetben vagy egy túra, vagy az edzõterem jelenthet megoldást. Fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetet az extra terheléshez, elsõre egy húszperces tempós séta bõven elég.

Érdemes speciális téli sportfelszerelésre beruházni. A réteges öltözködés elengedhetetlen, hiszen amíg be nem melegszik a test, a ruházatnak kell melegen tartani, ám utána fontos, hogy a felesleges rétegektõl meg tudjunk szabadulni.

Télen a hosszabb, alacsony, egyenletes intenzitású edzések helyett érdemes rövidebb, intenzívebb szakaszokat is tartalmazó tréninget végezni. Az intenzív szakaszok idejét fokozatosan csökkentsük, és velük együtt a pihenõidõ is legyen egyre rövidebb.

A folyadékpótlásról a hideg idõben se feledkezzünk meg, mert könnyebben begörcsöl a nem megfelelõen hidratált izomzat. Ennek megelõzése érdekében szenteljünk nagy figyelmet az alapos, fokozatos bemelegítésnek.

És hogy mibõl választhatunk? Futni, esetleg kerékpározni ebben az idõszakban is lehet, csakúgy mint nordic walkingozni, de természetesen ott vannak az igazi téli sportok, a síelés vagy a korcsolyázás. Ám akik ódzkodnak a hidegtõl, azoknak is van választásuk: az edzõteremben is ki lehet teljesedni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!