2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mi az? Több benne a cukor, mint a paradicsomForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-20 12:25:00
Ha a cukros ételekrõl beszélünk, szinte mindenkinek az édességek vagy a csokoládé jut eszébe, de számos egyéb termék is tartalmaz hozzáadott cukrot.

Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa összeszedte azokat a termékeket, melyeknél érdemes körültekintõnek lenni.

Bár sok idõt spórolhatunk a félkész ételek, levesporok, használatával, ezek általában hozzáadott cukrot, sót és ízfokozókat is tartalmaznak. A legtöbb ketchup több cukrot tartalmaz, mint paradicsomot, és a salátához sem ajánlott elõre elkészített öntetet választani, mert cukor- és zsírtartalmuk ugyancsak magas.

A fogyókúrázók gyakran keresik a light termékeket, miközben nem sejtik, hogy ez a kifejezés két dolgot is jelenthet: vagy a zsiradék- vagy a cukortartalmát csökkentették az adott terméknek, vagyis könnyen járhatunk úgy, hogy a light joghurt tele van cukorral, és csupán a zsiradéktartalom lett alacsonyabb.

Megdöbbentõen sok hozzáadott cukrot tartalmaznak a hagyományos üdítõitalok: fél liter kólában például 11 teáskanálnyi cukor van, és gyakran az ízesített ásványvizek sem édesítõszerrel készülnek. A müzli, az étcsokoládé vagy a zabkeksz sokak számára diétásnak tûnik, ám ha áttanulmányozzuk a címkéket, rájövünk, hogy ezek is gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrot – figyelmeztet Varga Dóra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!