2024. április 24. Szerda, György.
 
Pénztárgépek - Közeleg a kötelezõ felülvizsgálat határidejeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 15:06:51
A pénztárgépeket a jogszabály szerint minden évben felül kell vizsgálni, közeleg az elsõként bekötött online kasszák éves, kötelezõ felülvizsgálatának határideje - hívta fel a figyelmet a Laurel cégcsoport hétfõn.

A pénztárgépeket forgalmazó társaság közölte: miután már 2014 elsõ felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, hogy mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelezõ szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.

Az éves felülvizsgálat során a szerviz ellenõrzi, hogy történt-e illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete a pénztárgépen. Szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenõrzõ egység (AEE) akkumulátorát is, vagy ha betelt az adóügyi memória, akkor újat szerelnek be.

A szervizek két nagy hullámra számítanak az idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiadott telepítési határidõk alapján.

Az elsõ áprilisig tart majd, mert tavaly április volt a bekötési határidõ, sokan addigra már rendelkeztek online kasszával. Késõbb a véghatáridõ augusztusra módosult, akkorra várható a szervizekben a másik nagy roham.

A vizsgálat tényét rögzíteni kell a pénztárgépnaplóban. A napló megõrzése és dokumentálási kötelezettsége a kereskedõt terheli. Korábban is a tulajdonosnak kellett megõriznie a naplót, de a dokumentálás a forgalmazó és a szerviz felelõssége volt - figyelmeztetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!