2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Közlemény - NAV: Gyakoribb áfa bevallásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-23 09:00:36
2015. január 1-jétõl havonta kell áfát bevallania az adóévben jogelõd nélkül, újonnan alakult adózónak. Ezt a megalakulástól számított adóévet követõ év utolsó napjáig kell megtennie. Ezek után az általános szabályok alapján kell megítélni az áfa bevallásra vonatkozó gyakoriságot, amely alapján a havi kötelezettség továbbra is megmaradhat.

Fontos változás továbbá, hogy évesrõl negyedéves áfabevallásra köteles áttérni a közösségi adószámmal nem rendelkezõ, az adóévet megelõzõ második adóévben 50 millió forintot meghaladó termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást elért adózó, függetlenül attól, hogy a tárgyévet megelõzõ második évben az elszámolandó adójának éves szinten összesített – vagy annak idõarányosan éves szintre átszámított – összege elõjelétõl függetlenül nem érte a 250 ezer forintot.

További módosítás, hogy az átalakulással, egyesüléssel, szétválással létrejövõ adózó a jogelõd bevallás gyakorisága, több jogelõd esetén a gyakoribb bevallásra kötelezett jogelõd bevallás gyakorisága szerint tesz eleget áfabevallási kötelezettségének.

A fenti témával kapcsolatban bõvebb tájékoztatás kérhetõ telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszeren (06-40/42-42-42) keresztül.

- Dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, sajtóreferens, fõosztályvezetõ -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!