2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Útdíj - Tóbiás: félpályás útlezárás lesz a fizetõssé vált útszakaszokonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-23 11:41:08
Az MSZP helyi szervezeteinek kezdeményezésére félpályás útlezárás lesz január 30-án minden olyan útszakaszon, amely január 1-jétõl fizetõs lett - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetõje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóbiás József elmondta, azt a bejelentést várták a kormánytól, amelyben elismeri: rossz vicc volt az útdíj bevezetése az eddig nem fizetõs autópálya-, autóútszakaszokra. Hangsúlyozta, az MSZP fenntartja korábbi álláspontját és követeli, hogy a kormány vonja vissza a társadalommal és az önkormányzatokkal sem egyeztetett, szakmailag pedig végiggondolatlan útdíjat.

Mint mondta, jövõ hét pénteken azért tartanak demonstrációt, mert úgy látják, segíteni kell meghozni a kormány döntését. Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök korábban azt mondta, mindenki elmondhatja a véleményét az útdíjról.
Hozzátette: inkább arra van szükség, hogy a kormány felszámolja korrupt rendszerét.

Azzal összefüggésben, hogy a kormány szerdán közölte, lezártnak tekinti a beutazási ügyet, miután az Egyesült Államok nem függeszti fel André Goodfriend korábbi budapesti amerikai ügyvivõ, mostani követtanácsos diplomáciai mentességét, az MSZP elnöke azt mondta, akkor lesz lezárva ez az ügy, ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke és az érintett állami vezetõk lemondanak, és a kormány kivizsgálja az állami vezetõk körében lévõ korrupciós ügyeket.

Tóbiás József értékelése szerint Orbán Viktor megpróbál ellépni a felelõsség elõl. Pedig az õ felelõssége lenne, hogy a magyar nép megtudja, kik vannak az amerikai kitiltási listán, illetve kik azok a kormánytagok, akiknek tudomása volt egyes állami vezetõk érintettségérõl - tette hozzá.

Az új amerikai nagykövetet, Colleen Bradley Bellt köszöntve a pártelnök közölte, biztos benne, hogy a diplomata együttmûködõ partnere lesz a kormánynak, az ellenzéki pártoknak és a civil társadalomnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!