2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hamarosan érkeznek a bevallási csomagokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-25 10:51:25
Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Legkésõbb a jövõ hét közepén mindenki megkapja a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagot. Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – értesült az Objektív Hírügynökség.
Személy szerint

Minden adózó bevallási szokásához igazodó tájékoztatást és nyomtatványt kap. Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyére kap információt a teendõkrõl. Tehát csak az talál borítékot a postaládában, aki az elõzõ évben papíron juttatta el az szja-bevallást a hivatalhoz. Közülük több mint 2 millióan mindössze tájékoztatót és válaszborítékot kapnak, mert korábban a NAV honlapjáról letöltött program használatával töltötték ki a nyomtatványokat, amelyeket – miután a program ellenõrizte a bevallást – kinyomtatva adtak postára, vagy személyesen adtak le a NAV ügyfélszolgálatán.
Ügyfélkapun át

Akik most nyitnak ügyfélkaput, már az idén elektronikusan nyújthatják be bevallásukat és ezentúl elektronikusan tarthatják a kapcsolatot az adóhivatallal. Végeredményben alig több mint egymillió adózóhoz érkezik a teljes nyomtatványgarnitúra. A bevallási csomag minden eleme hozzáférhetõ a NAV ügyfélszolgálatain nyomtatott, a hivatal honlapján pedig elektronikus formában. Azok a munkavállalók, akik munkáltatójukon keresztül teljesítik bevallási kötelezettségüket, ennek igénylésérõl február másodikáig nyilatkozhatnak munkahelyükön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!