2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nemzeti konzultáció indul az internetrõlForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-26 09:50:53
Február 3-án indul az internetrõl szóló nemzeti konzultáció és várhatóan szeptemberben dönt a kormány arról, hogy a beérkezõ válaszok alapján milyen intézkedéseket hoznak meg - mondta Deutsch Tamás, a konzultációt vezetõ miniszterelnöki biztos csütörtökön újságíróknak egy a témában tartott háttérbeszélgetésen, több hírportál tudósítása szerint.

Közlése szerint február elején indul az internetkon.hu címû oldal, itt két hónapon keresztül bárki javaslatot tehet hét témakörben arra, hogy mely kérdéseket vitassák meg a konzultáció során - olvasható a vs.hu-n.

A beérkezett javaslatokat áprilisban összesítik, majd a kormány 15-20 kérdést hagy jóvá, amelyeket május és július között lehet megválaszolni. Végül a kormány szeptemberben dönt arról, hogy milyen intézkedések lesznek.

Az Origo írása szerint azzal kapcsolatban, hogy a konzultáció eredményébõl törvény is lehet-e, Deutsch Tamás azt mondta: nincs kizárva, de errõl az Országgyûlésnek kell döntenie.

Orbán Viktor miniszterelnök október 31-én a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetrõl, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekrõl. Deutsch Tamás ezt követõen azt mondta, internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplõi bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki az emberek véleményét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!