2024. április 24. Szerda, György.
 
Vízbe fulladó vetésekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-27 11:05:46
A feltört jégtakaró is elviselhetõbb a növényeknek, mint az összefüggõ vízborítás.

Fagyért imádkoznak a gazdák! Ilyen és hasonlóan hangzatos címekkel jelentek meg írások a sajtóban annak kapcsán, hogy a késõ õszinek ható enyhe télben elszaporodnak a földeken a rovarok, és támadnak a gombabetegségek is. A Naplónak nyilatkozó gazdák abban egyetértenek, hogy a változékony idõjárás a vetéseknek nem árt (mivel a növények nyugalmi állapotban vannak), a kártevõket azonban gyérítenék a mínuszok. Abban már vita van a szakemberek között, hogy az itt-ott még lábon álló kukoricát van-e még értelme betakarítani.

Bódi László, a hajdúnánási Tedej Zrt. vezérigazgatója úgy véli, hogy nincs, hiszen ezeknek a növényeknek a takarmányértéke (gombafertõzések és egyéb problémák miatt) szinte nulla, ráadásul a betekarításuk közben a munkagépek csak tönkretennék a területet.

Örvendi László, a Magosz megyei elnöke arról beszélt, hogy az összefüggõ víztakaró alatt egy-másfél hét leforgása alatt gyakorlatilag megfullad a vetés, ezért a víznél még az egybefüggõ (de feltörhetõ) jégborítás is elviselhetõbb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!