2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kétkeréken a látványosságokhozForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-27 12:00:02
Továbbra is jelentõs igény van a kerékpárutak építésére megyénkben.

Folytatódik a kerékpárút-hálózat építése megyénkben a 2014-2020-as Európai Uniós költségvetési ciklusban. Ez a már meglévõ nemzetközi- és országos kerékpárutakra úgynevezett ráhordó bicikliutak, illetve a turisztikai attrakciókhoz csatlakozó, idegenforgalmi céllal megvalósuló kerékpárutak kialakítását jelenti – válaszolta a Napló kérdésére a megyei önkormányzat illetékese.

A következõ évekre tervezve eddig mintegy két tucat település juttatta el összesen körülbelül 10 milliárd forint értékû bicikliút építési igényét a megyei önkormányzathoz. Az, hogy végül hol épülhet majd kerékpárút, a megyei integrált területfejlesztési program tartalmazza majd. A program véglegesítése még 2015 elsõ negyedévében várható. A következõ fejlesztési ciklusban a hajdú-bihari önkormányzat közgyûlésének feladata, hogy döntést hozzon a megyei integrált területi program keretében támogatandó projektek finanszírozási kérelmeirõl.

A 2007-2013-as uniós finanszírozási ciklusban kerékpárút építésre 48 engedélyt adott ki a közlekedési felügyelet, ezek közül 28 esetben történt meg az út forgalomba helyezése. Többek között elkészült a Berettyóújfalu és Nagyvárad, Hajdúszoboszló és Balmazújváros, valamint Hajdúsámson és Nyíradony közötti kerékpárút.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!