2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Traffipax és dugóinfók ingyenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-09 15:12:44
Cél, hogy minden fellelhetõ útinformáció egy helyen elérhetõvé váljék, s hogy a hírek gyors továbbításával a környezeti terhelés csökkentését is segítsék.

Több millió magyar utazik valamilyen eszközzel naponta hazánkban. Az utazás mindennapi része az életünknek, kinek autóval, kinek buszon, vonaton, hogy csak a legfontosabbakat említsük.


Tízezreknek (de lehet, hogy százezreknek?) a megélhetést jelenti az, hogy egész nap úton vannak. Bár az úthálózat sokat fejlõdött az elmúlt években, az ehhez köthetõ valós idejû informálódás még gyerekcipõben jár.


Az utinformaciok.hu címen egy új kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi. A weboldal nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy összesítse a Magyarországon elérhetõ összes útinformációt: fõvárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, de a sokakat foglalkoztató tervezett és valós traffipax méréseket is egy oldalra gyûjtheti össze. A projekt az adatok forrásaként a hivatalos adatszolgáltatókat legalább annyira segítségül hívja, mint a közösség tagjait. A készítõk jövõbeli célja, hogy minden fellelhetõ útinformáció egy helyen elérhetõvé váljék, s hogy a hírek gyors továbbításával a környezeti terhelés csökkentését is segítsék. Az útinformációkra éhes látogatókat egy ingyenesen letölthetõ Útinformációs Gyûjteménnyel lepik meg a regisztráció végén.


Ha szeretne a jövõben ingyenes közlekedési információkat kapni, regisztráljon MOST itt, ezzel támogatva a készítõket. Regisztrációjával minden késõbbi, témába vágó információról tudják így értesíteni a készítõk, valamint ingyen megkapja az Útinformációs Gyûjteményt és annak frissítéseit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!