2024. április 19. Péntek, Emma.
 
MÁV: tízmillió felett a wifi csatlakozások száma a vonatokonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-28 15:15:24
Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban mûködik az elõvárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint havonta 600-700 ezerszer lépnek fel az internetre a vonaton utazók, a legerõsebb hónap 2014 októbere volt, 745 ezer csatlakozással.

A MÁV kimutatása szerint a legtöbben péntekenként neteznek a wifi hálózatot igénybe véve, ilyenkor akár a napi 400 gigabyte-ot is meghaladhatja a teljes adatmennyiség.

Az utasok nem csak a vonatokon, hanem hét vasútállomáson is használhatják a díjmentes internet szolgáltatást. A három budapesti fejpályaudvaron - a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban -, valamint négy vidéki vasútállomáson: Debrecenben, Szegeden, Zamárdiban és Keszthelyen is elérhetõvé tette a MÁV a wifizést.

Miskolcon február végére épülhet ki a mûködéshez szükséges hálózat. A kelenföldi pályaudvaron a közeljövõben, Pécsett pedig idén nyáron, az újjáépülõ állomási fõépület átadását követõen lesz ingyenes wifi - tájékoztatott a MÁV.

A vasúttársaság közleményében felidézi, hogy a vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START elnyerte az "Év projektje" díjat a T-Systems Magyarország Symposiumán tavaly novemberben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!