2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Belvíz - Nõtt az elöntött területek nagysága Hajdú-BiharbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-28 15:42:37
A csapadékos idõjárás miatt tovább nõtt a belvízzel elöntött területek nagysága Hajdú-Bihar déli részén, ezért a Berettyó-alsó védelmi szakasz után a Hamvas-Sárréten is másodfokúra emelte a védelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte a szervezet védelemvezetõje kedden az MTI-vel.

Bara Sándor tájékoztatása szerint igazgatóságuk mûködési területén január 27-ig átlagosan 41,8 milliméter csapadék hullott, amely több mint 10 milliméterrel haladja meg a sokéves januári területi átlagot (31,9 milliméter).

Az elmúlt napokban hullott újabb csapadék hatására a védelmi készültségben lévõ két belvízvédelmi szakaszon a folyamatos szivattyúzás ellenére nõtt az elöntött területek nagysága és a fõcsatornák vízállása is tovább emelkedett.

Jelenleg 5350 hektár földet borít belvíz a két, védekezésben érintett belvízvédelmi szakaszon: ebbõl 1500 hektár a vetés, 1500 hektár a szántó és 1750 hektár a rét, legelõ.

A területen 17 szivattyútelep üzemel, az átemelt víz mennyisége az elmúlt 24 órában meghaladta az egymillió köbmétert - ismertette a részleteket Bara Sándor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!