2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Gyõr - Loki: fájdalmas vereségForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-09 15:40:19
Hiába volt a Loki emberelõnyben, az elsõ percben történt zavaros események után a csapat képtelen volt gólt lõni ellenfelének...

Az egyre inkább ékszerdobozra hasonlító ETO Parkban végre rátalál-e a Loki a gödörbõl kivezetõ útra – kérdezhették egymástól a bajnokcsapatért szorító drukkerek a Soproni Liga tizennegyedik fordulójában megrendezett Gyõri ETO-DVSC-TEVA összecsapás elõtt. Tény, az utóbbi években nem igazán szokhattak hozzá a debreceni szurkolók ahhoz a teljesítményhez, amellyel mostanában riogatja õket a DVSC: Rudolfék két héten belül kétszer kaptak ki a Fiorentinától, illetve alulmaradtak a Videotonnal és az Újpesttel szemben is, a kapott gólok nagy számáról nem is beszélve…

 


Sokk az elején


Az a bizonyos kivezetõ út már a meccs legelején igen távolra került, ugyanis már a 19. másodpercben betalált az ETO! Alekszidze csúsztatta meg a labdát a vendégek tizenhatosán belül, amely Pilibaitis elé került és gyõri játékos a tehetetlen Polekszics kapujának közepébe bombázott. Enyhén szólva is rosszul indult tehát a találkozó a piros-fehérek számára, ennek megfelelõen a félidõ elsõ felében nem is tért magához a Loki.

A játékrész vége felé azonban Bodnárék többször is eljutottak a hazai kapuig, de a távoli lövésekbe rendre belevetõdött egy gyõri játékos, vagy pedig Sztevanovics állt jó helyen. Mire belelendültek a lokisták, véget ért a félidõ, így hátrányban vonulhatott pihenõre a DVSC-TEVA.

 


Ismét vereség


Amilyen rémálomszerûen kezdõdött az elsõ-, olyan remekül alakult a második félidõ a DVSC szempontjából. Babic méterekrõl csúszott rá Czvitkovics lábára és Fábián játékvezetõ azonnal leküldte a pályáról a gyõri futballistát. Óriási esély nyílt tehát a Loki elõtt: negyvenöt percig emberelõnyben játszhattak a vendégek. Herczeg András rögtön át is rendezte a csapatot, Dudu beálltával már három csatárral támadott a Debrecen. A folytatásban bejött Dombi és Laczkó is, de csupán helyzetekig jutott a Loki: Rudolf és Coulibaly is fejjel veszélyeztetett.

Az emberfórban küzdõ Debrecen a folytatásban sem tudott betalálni és zsinórban harmadik meccsét is elvesztette a bajnokságban, amire emberemlékezet óta nem akadt példa. Egyre inkább úgy tûnik, a BL-kalandnak az õszvégi sikertelenség az ára…

 


Edzõi nyilatkozatok


Herczeg András: Gratulálok az igen szervezetten védekezõ Gyõrnek. Az elsõ percben bekapott gól meghatározta a mérkõzés kimenetelét. Ezt követõen 10-15 perc kellett, hogy talpraálljon a csapat, ám a gyõri védelem ellen ez kevés volt.

Pintér Attila: Hosszú idõ után végre gólt tudtunk rúgni és a csapatunk sikerét emeli az, hogy egy jól felépíett, jó játékosokból álló gárda ellen sikerült gyõzni. Pontosabb játékkal több lehetõségünk lett volna. Számomra érthetetlen a kiállítás. A csapatom küzdeni tudását igazolja, hogy 10 emberrel is meg tudtuk õrizni az eredményt.

 

Nagyon szeretnének javítani


Kiss Zoltán, a Loki csapatkapitánya már a Kecskemét ellen javítana a bajnoki szereplésen.

 

Bár a DVSC-TEVA a találkozó nagy részében uralta a játékot és sokkal többet birtokolta a labdát, egy félidõnyi emberelõnye ellenére is pont nélkül maradt Gyõrben a Soproni Liga 14. fordulójának vasárnap esti összecsapásán. Az 1–0-ás hazai gyõzelmet hozó rangadón hiába támadott folyamatosan a Loki, de minden helyzetét elpuskázta. Az utóbbi három bajnokijukat elvesztõ piros-fehérek csapatkapitánya, Kiss Zoltán állt a Hajdú-bihari Napló rendelkezésére.

 


Jönnek majd a sikerek


– Érdekesen alakult számunkra az ETO-meccs – értékelt a középpályás, – hiszen mindjárt a 19. másodpercben gólt kaptunk, innentõl kezdve már csak futottunk az eredmény után, de sajnos ezúttal az egyenlítés sem sikerült. Pedig óriási nyomás alatt tartottuk a gyõrieket, akik kitûnõen tömörültek a saját kapujuk elõtt, ennek következtében igazán ordító helyzetet nem is tudtunk kialakítani a kilencven perc során – vallotta meg Kiss. A labdarúgó szerint egy esetleges, Kecskemét elleni gyõzelemmel még nem tudnák feledtetni a három sikertelenül megvívott bajnokit.

– Nagyon szeretnénk javítani, az igazi az lenne, ha mind a négy hátralévõ találkozónkat megnyernénk, akkor biztosan nyugodtabb téli szünet elé néznénk. Úgy vélem, lesz még alkalmunk korrigálni a hibákat, már csak azért is bízom ebben, mert az Újpest és az ETO elleni fiaskó során kifejezetten balszerencsések voltunk. Most van egy kis szusszanásnyi idõnk a jövõ keddi KTE-mérkõzésig, nem tehetünk mást: megyünk elõre és biztos, hogy hamarosan ismét jönnek az eredmények is! – zárta optimistán a beszélgetést Kiss Zoltán.

 


Nüanszokon múlt


Az utóbbi idõben elhullajtott bajnoki pontok nagy része igazán apróságokon múlt, a Lokit ugyanis egyik mérkõzésen sem focizta le az aktuális ellenfele. Az elsõ ilyen meccs a sorban a szeptember 25-én lejátszott Kaposvár–DVSC-TEVA találkozó volt, amikor a 90. percben, 4–4-es állásnál Polekszics tizenegyest hibázott, akkor ez két egységébe került a debrecenieknek. A következõ fordulóban a Vasas ellen gól-, és emberhátrányból állt fel a DVSC és nyert 4–2-re, pedig Komlósi kiállítása miatt 70 percig tízen voltak a hajdúságiak. A Videoton–Debrecen meccsen Czvitkovics kapott piros lapot, igaz, ekkor már 2–0-ra vezetett a hazai gárda. A legbalszerencsésebb összecsapásnak az Újpest vendégjátéka bizonyult, hiszen 1–0-ás állásnál Rudolf második tizenegyesét kivédte Balajcza, az utolsó percben pedig egy buta kezezést követõen Kabát büntetõbõl szerezte meg a gyõztes gólt a liláknak. Az ETO Parkban a második félidõben szinte felbillent a pálya, de az a fránya labda sehogy sem akart bemenni Sztevanovics kapujába...

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!