2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
ÁSZ: folyamatos a távhõszolgáltatók ellenõrzéseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-30 12:21:20
Hat távhõszolgáltató és három hulladékkezelõ társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhõszolgáltató vállalatok ellenõrzését is lezárta az Állami Számvevõszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.

A számvevõszék tájékoztatása szerint tavaly 36 helyszínen kezdték meg az önkormányzati, illetve önkormányzati többségi tulajdonú hulladékgazdálkodó és távhõszolgáltató gazdasági társaságok mûködésének értékelését. Az ellenõrzések során a társaságok 2008 és 2012 közötti közfeladat-ellátását érintõ gazdálkodási tevékenység szabályszerûségét vizsgálták.

Az ÁSZ célja, hogy a közfeladat-ellátásban részt vevõ, államháztartáson kívüli gazdálkodó szervezetek mûködési és pénzügyi kockázatainak feltárásával, valamint az önköltségszámítás szabályszerûségének ellenõrzésével támogassa a közmûdíjakkal kapcsolatos döntések megalapozottságát - közölte a számvevõszék.

Az ellenõrzés megállapításai alapján a gazdálkodás szabályszerûségének javítása érdekében a Szegedi Hõszolgáltató Kft. ügyvezetõjének két javaslatot, a gazdálkodás szabályszerûségének helyreállítása érdekében a celldömölki Cellenergo Kft. ügyvezetõjének négy javaslatot, az önkormányzati tulajdonosi joggyakorlás kontrolljainak erõsítése érdekében Celldömölk város jegyzõjének további négy javaslatot, valamint a szabályozás javítása és az átlátható mûködés érdekében a nyíregyházi Nyírtávhõ Kft. ügyvezetõjének szintén négy javaslatot tett az ÁSZ.

Az ellenõrzötteknek intézkedési tervet kell készíteniük, amelynek teljesítését az ÁSZ utóellenõrzés keretében értékelheti - áll a közleményben.
A jelentések megtalálhatók az ÁSZ honlapján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!