2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Havazás - Több helyen 20 centiméteresnél is nagyobb hó vanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 19:37:43
Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

A szolgálat honlapján közöltek alapján a 300 méter feletti települések között Veszprém megyében Zircen 30, Bakonybélen a Somhegypusztán lévõ mérõállomáson 29 centiméteres hóréteget regisztráltak. Kékestetõn 19, Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 10, Mátraszentimrén 8 centiméternyi hó van.

A 300 méter alatti települések között a Veszprém megyei Bakonykoppányon 26 centiméter, Komár-Esztergom megyében Csatkán 22, Kisbéren 20 centiméteres a hó vastagsága. A Veszprém megyei Kupon 19, Fejér megyében Balinka Mecsérpusztán és a Komárom-Esztergom megyei Súron egyaránt 17, Gyõrben a Ménfõcsanaki mérõállomáson 15, a Veszprém megyei Városlõdön 14, Gyõr-Moson-Sopron megyében a Péri repülõtéren lévõ mérõállomáson 13 centiméteres hóréteget regisztráltak.

Az elõrejelzés szerint pénteken sokfelé várható intenzív esõ, kezdetben fõleg a középsõ országrészben, majd az Északi-középhegység térségében havazás, havas esõ is lehet, majd kora délutántól a Dunántúlon ismét egyre több helyen havazás valószínû. Elsõsorban a Dunántúl magasabb helyein képzõdhet újabb, vizes hóréteg. Többfelé megerõsödik, az Alföldön gyakran viharossá fokozódik a szél. Délután a Dunántúlon és a Nyugat-Dunántúlon is lehet egy-egy viharos közeli széllökés. A legmagasabb nappali hõmérséklet plusz 3-11 Celsius-fok között valószínû, a 10 fok közeli hõmérséklet Baranya megye déli, valamint az Alföld déli és keleti felén lehet. Északnyugaton lesz a hidegebb, ott délután tovább csökken a hõmérséklet. Késõ estére a Dunántúlon jobbára 0 fok körüli, másutt 3-8 fok közötti értékekre lehet számítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!