2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Együtt szavalták a nemzettel a HimnusztForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 19:46:43
Január 22-én, a magyar kultúra, a Himnusz születésének napján a helyi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai és tanárai is csatlakoztak az együtt szaval a nemzet elnevezésû országos programhoz.

A közös versmondás kezdeményezése két évvel ezelõtt a nyírségi település iskolájából indult, akkor több mint tízezer diákot sikerült a nemes ügy mellé állítani. Egy évre rá már egy egész nemzet szavalta a Himnuszt. Idén õk is bekapcsolódtak az országos vérkeringésbe, s január 22-én délelõtt az iskola aulájában nagy izgalommal várták a különleges pillanatot. Pontban tíz órakor a világháló segítségével életre kelt az összeköttetés Orosházával, a közös versmondás idei központjával. Jordán Tamás irányításával rövid próba következett, majd a színmûvész vezetésével a háromszáz diák és pedagógus egy emberként szavalta el a Himnusz elsõ versszakát és a Szózatot.

– Amikor felhangoztak a Himnusz elsõ sorai, szinte érezni lehetett a feszültséget, azt a semmihez sem hasonlítható nagyszerû érzést, ami az összetartozás megtapasztalását jelentette számunkra. Olyan volt, mintha egyszerre kondulna meg több tízezer harang, mintha egy ütemre dobba – fogalmazott a rendezvény szervezõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!