2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
FM: vonják vissza a földadót az önkormányzatokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 20:07:58
A földadó visszavonására kéri az azt kivetõ önkormányzatokat a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).

A minisztérium pénteki közleménye emlékeztet, hogy Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter már többször jelezte: nem támogat semmi olyan intézkedést, amely a földmûveseket sújtja. Ezért arra kér minden önkormányzatot, amely kivetette a gazdákat sújtó földadót, hogy vonja vissza azt.

A földmûvelésügyi tárca kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termõföld tulajdonlásának megadóztatását - ezt Nagy István, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára mondta a múlt év végén az MTI-nek.

Hozzátette: a mintegy 2 millió földtulajdonost érintõ adónak negatív következményei lennének. A vidéki életnek, a vidék megtartó képességének, a felemelkedésnek számos helyen a föld az egyetlen záloga, a megélhetés alapja. Jelezte: félõ, hogy a legrászorultabb önkormányzatok, ahol nincs más vagyon, a föld megadóztatásához nyúlnának. Éppen ott, ahol a föld a megélhetést és a helyben maradást jelentõ jövedelmet biztosítja - mondta.

"El szeretnénk érni, hogy láthatóak legyenek a földhaszonbérleti jövedelmek, ezért kezdeményeztünk egy módosítást arról, hogy a bérleti díjakat csak átutalással lehessen fizetni" - közölte, hozzátéve: így, mivel nyoma lesz a fizetésnek, csökken a visszaélési lehetõség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!