2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Sztrádamatrica: kedvezmény is vanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-01 10:42:36
A fizetõs utak „foglyai” február végéig éves matricával „kiválthatják” magukat.

A feleslegessé vált matricák visszaváltásáról, valamint a nagycsaládosoknak és a mozgáskorlátozottaknak adandó kedvezményekrõl is döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a megyei autópálya matricák használata ügyében. Mindez február elsejétõl érvényes.

A nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak számára utólagos, várhatóan áprilistól megjelenõ kompenzációról szól a minisztérium rendelet módosítása. Áprilisig az érintettek D2 matricát vásárolhatnak. A D2 és a D1 kategóriák díjai közötti különbséget a járási hivatalokban igényelhetik vissza a négy vagy több gyermek után családi pótlékban részesülõk, vagy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkezõk. Az utóbbiak számára fontos, hogy a velük egy háztartásban élõ családtagok is élhetnek a kedvezménnyel.
Ügyfélszolgálati irodában

Hajdú-Biharban is lehetnek szép számmal, akik januárban jogosulatlanul használták az autópályát, például a debreceni elkerülõ M35-ös szakaszát. Õk mentesülhetnek a pótdíj megfizetése alól, sõt, az 1470 forint szolgáltatási díj alól is, ha február végéig éves országos vagy megyei sztrádamatricát vásárolnak.

A feleslegessé vált sztrádamatricákat március 15-éig lehet visszaváltani a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és postai úton. Az ügyfélszolgálati irodák leginkább gyorsforgalmi úton közelíthetõk meg, ezért a személyes ügyintézés esetén a megyei jogosultságú matricák a visszaváltás napján a nap végéig érvényesek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!