2024. április 19. Péntek, Emma.
 
NGM: már átutalással is teljesíthetõ az illetékfizetésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-02 13:39:46
Az idén már az ügyfél választásán múlik, hogy a közigazgatási hatósági eljárásban felmerülõ illetéket hogyan fizeti meg, illetékbélyeggel vagy banki átutalással - hívta el a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzáteszik: a gazdasági tárca - az új fizetési mód tapasztalatai fényében - további egyszerûsítési megoldásokat is vizsgál.

Emlékeztetnek: a tárca kezdeményezése alapján elfogadott illetéktörvény-módosítás szerint 2015. január 1-jétõl az ügyfél a közigazgatási hatósági eljárásban már nemcsak az iratra felragasztott illetékbélyeggel teljesítheti illetékfizetési kötelezettséget, hanem banki átutalással is.

A tájékoztatás szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott felügyeleti intézkedés iránti kérelem esetén, az eljárás kezdeményezésekor az eljárásért fizetendõ illetéket a "Nemzetgazdasági Minisztérium 10032000-01460658-30006016" bankszámlára is utalhatják az adózók. Az átutalási bizonylat közlemény rovatában a felülvizsgálni kért hatósági döntés ügyszámát is fel kell tüntetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!