2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Levághatják a gyerekek ujjátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-10 16:54:42
A fogyasztóvédelmi bizottsághoz összesen 15 bejelentés érkezett arról, hogy nyitás közben a babakocsi sérülést okozott.

1 millió babakocsit hív vissza az Egyesült Államokban a Maclaren gyár, miután kiderült, hogy egy tucat gyerek ujjbegyét amputálta a zsanér - adta hírül a BBC internetes oldala hétfõn.

A visszahívás a gyár összes egy- illetve kétüléses, úgynevezett esernyõre csukható babakocsiját érinti. A Maclaren arra kérte azokat, akiknek vásároltak ilyen jármûveket ne használják õket és azonnal lépjenek kapcsolatba a gyárral egy javítókészletért.

Az amerikai fogyasztóvédelmi bizottsághoz összesen 15 bejelentés érkezett arról, hogy nyitás közben a babakocsi sérülést okozott. Ezek közül 12 esetben a zsanér le is vágta a gyerekek ujjbegyét.

"A legfontosabb az, hogy a szülõk azonnal beszerezzék a javítókészletet. Ameddig ezt nem szerezték be, ne használják a jármûvet" - mondta Patty Davis a fogyasztóvédelmi bizottság tagja.

A javítókészlet egy fedõlapokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a gyermekek hozzáérjenek a zsanérokhoz.

A Maclaren internetes oldalán közzétett dokumentum hangsúlyozta, hogy a gyár számára továbbra is a biztonság a legfontosabb, ezért felszólították az érintett fogyasztókat, hogy azonnal lépjenek kapcsolatba velük.

A cég egyébként a Volo, Triumph, Quest Sport, Quest Mod, Techno XT, Techno XLR, Twin Triumph, Twin Techno és Easy traveller modelljeit hívja vissza. A BBC írása szerint az intézkedés a Nagy-Britanniában ilyen néven forgalmazott babakocsikat nem érinti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!