2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kidõlt fák a viharos szél miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 13:30:20
26 segélyhívás érkezett a megyei mûveletirányító központba az elmúlt hétvégén. Tíz mûszaki mentésnél és három tûzesetnél volt szükség tûzoltói beavatkozásra Hajdú-Biharban, tizenkét esetben téves, egy esetben pedig valótlan volt a bejelentés.

Pénteken kora délután, egy balmazújvárosi épület stukkója lazult meg az erõs szél miatt, és veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A városi önkormányzati tûzoltók rövid idõ alatt megszüntették a veszélyhelyzetet.

Úttestre dõlt fát kellett eltávolítani szombaton a hajnali órákban Vámospércsnél és Újlétánál is. A nyíradonyi hivatásos, és a létavértesi önkormányzati tûzoltók mindkét helyszínen motoros láncfûrész segítségével avatkoztak be a forgalmat akadályozó növény eltávolítására. Kora reggel Fülöpön dõlt villanyvezetékre egy fa, ami szintén a nyíradonyi õrs tûzoltóinak adott feladatot. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett szakaszt kikapcsolták a szolgáltatásból, és a helyreállítási munkálatok miatt közel 300 fogyasztónál volt átmenetileg áramszünet.

A délelõtti órákban szintén úttestre dõlt fához riasztották a balmazújvárosi önkormányzati tûzoltókat Nagyhát közelében, kora este pedig Nyírlugoson gyulladt ki egy családi ház kéménye, a Nagy utcában. A nyíradonyi hivatásos tûzoltók dugólétra és kéménykotró segítségével távolították el a füstelvezõbõl az izzó részeket. A házban lakó két felnõtt és három gyermek nem sérült meg, és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Ebet mentettek a debreceni tûzoltók vasárnap délután. A megyeszékhelyen, a Bellegelõ utcában, egy 15 méter mély kútba esett bele egy kutya, amit a tûzoltók dugólétra segítségével szabadítottak ki. Az állat szerencsére sértetlenül úszta meg a "kalandot".

Rosszullétre panaszkodott egy hajdúnánási lakás két lakója a Kazinczy utcában az esti órákban. A lakásban fali gázüzemû fûtõberendezést használtak. A városi hivatásos tûzoltók nem tudtak gázkoncentrációt mérni, értesítették a gázszolgáltató szakembereit és megkezdték a szellõztetést. A mentõk a két lakót szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!