2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Minden ötödik szülõ kéri az oltástForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-10 17:14:11
Van olyan iskola Hajdú-Bihar megyében, ahol a szülõk 80 százaléka nem kéri gyermekének a H1N1 influenza elleni oltást. Nézze meg megyei körképünket, szóljon hozzá!

A derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézményben a szülõk 80 százaléka nem kéri gyermekének a H1N1 influenza elleni oltást.


A pedagógusok között is hasonló az arány, a nevelõk közül csupán minden ötödik kéri az injekciót - tudtuk meg Pálóczi Gábortól, az intézmény igazgatójától. A tanulók péntekig vihették vissza az aláírt lapokat.

Hétfõn azonban többen jelezték, változtatni szeretnének álláspontjukon. Voltak, akik mégsem éltek a lehetõséggel, és akadtak olyanok is, akik kérték az oltást. Az igazgató elmondta: a kötelezõ tájékoztató anyagokat eljuttatták a szülõkhöz, ám az iskola sem az oltás ellen, sem mellette nem folytatott propagandát.

A debreceni Árpád Vezér Általános Iskolában a szülõk 20 százaléka arról nyilatkozott, hogy szeretné, ha gyermeke részesülne az oltásban, 80 százalékuk azonban nem kéri azt. A pedagógusok közül még kevesebben élnek a lehetõséggel - mondta a Naplónak Nagyné Tóth Tünde, az intézmény vezetõje.

A polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskolában szerdára várják a szülõk nyilatkozatait. Faragóné Béres Edit, az intézmény vezetõje szerint a tanulók és a pedagógusok között vannak néhányan, akik a háziorvostól már megkapták az oltást. Az átfogó felmérés folyamatban van. A hajdúböszörményi Bocskai és Eötvös iskolákban ugyancsak szerdán összesítik a nyilatkozatokat. Az intézményeknek november 15-ig kell felmérniük az igényeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!