2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Autóipari beszállítóval írt alá stratégiai megállapodást a kormányForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-04 15:12:27
Az alumínium hengerfejek és motorblokkok gyártásával foglalkozó, mexikói tulajdonú Nemak Gyõr Kft. az elsõ latin-amerikai partner. A cég a Rába-parti városban mintegy 3 millió hengerfejet gyárt, éves árbevétele 55 milliárd forint, és jelenleg körülbelül ezer szakembert foglalkoztat.

Stratégiai együttmûködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Gyõr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az alumínium hengerfejek és motorblokkok gyártásával foglalkozó cég a magyar kormány az elsõ latin-amerikai stratégiai partnere.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára köszöntõjében kiemelte: a gyõri gyár a világ legnagyobb autóipari vállalatait látja el, és jelentõsen hozzájárul a magyar jármûipar kapacitásának bõvüléséhez.

A gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkár példaértékûnek nevezte a Nemak társadalmi felelõsségvállalását, kiemelve a magyarországi duális szakképzésben való részvételét.

A Nemak Gyõrben mintegy 3 millió hengerfejet gyárt, éves árbevétele 55 milliárd forint, és jelenleg körülbelül 1000 szakembert foglalkoztat - ismertette David Toth, a Nemak Gyõr Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!