2024. április 24. Szerda, György.
 
Több mint ezren telepítették a Liga munkajogi mobilalkalmazásátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-05 08:37:54
Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetõje írásban az MTI-t.

Az alkalmazás konkrét kérdésekre nyújt közérthetõ válaszokat, nem a teljes Munka törvénykönyvét tartalmazza, vagy annak hosszas magyarázatát - írja a tájékoztatásban a kommunikációs vezetõ. A leggyakoribb kérdések eddig a minimálbérrel, a hivatalosan nem létezõ, de napi szinten alkalmazott "próbanap" gyakorlatával, a szabadsággal és a túlórával, valamint a kismamákat megilletõ védettséggel voltak kapcsolatosak - közölte Fiedler Péter.

Az applikációban elsõ körben a leggyakrabban felmerülõ 100 munkajogi kérdésre lehet szabadszavas keresõvel rákeresni, aminek eredménye egy paragrafusokat és törvénycikkeket mellõzõ gyorsválasz. Az alkalmazásból közvetlenül elérhetõ egy munkajogi témájú blog is, valamint hírek a munka világából.

Fiedler Péter felhívja a figyelmet a közleményben, hogy ezek a válaszok nem teljes értékû jogi tanácsok, de arra elegendõek, hogy ha például a munkaadó azonnali túlóra igényével szembesít, akkor le lehet ellenõrizni, hogy ez önmagában legális-e. Pontos választ országszerte megtalálható szakértõk segítségével tudnak nyújtani, akiknek elérhetõségei szintén megtalálhatóak a mobilalkalmazásba épített térképes keresõ segítségével - tájékoztatott a Liga kommunikációs vezetõje.

Az alkalmazás ingyenesen letölthetõ Android és iOS operációs rendszerekre, a Google Play áruházban 4,7-es, az Apple Store-ban "4+"-os értékelést kapott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!