2020. július 9. Csütörtök, Lukrécia.
 
Csipkebogyó: pirosló, igazi vitaminbombaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-05 09:20:20
A csipkebogyó erõs antioxidáns hatásának köszönhetõen védi egész immunrendszerünket.

A csipkebogyóban sok A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található, legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin, mely részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erõsíti a vérerek falát, szilárdítja a kötõszövetet, fokozza a szervezet védekezõképességét, ellenállását a fertõzésekkel, betegségekkel szemben. Mindezek mellett a segíti a csontok erõsödését és a csontképzõdést, javítja szilárdságukat. Javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, elõsegíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére, az általános egészségi állapotra. Extrém lúgos kémhatású, segít visszaállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát.

A csipkebogyóból hideg eljárással készített italok fogyasztásával nagyban növelni tudjuk a szervezet ellenálló képességét, serkenti az epemûködést, ezért jó a májbántalmak ellen, és kiváló vizelethajtó is. A C-vitamin nagy mennyiségben egyes embereknél hasmenést okozhat, ezért csipkebogyó fogyasztásakor is legyünk óvatosak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!