2020. február 19. Szerda, Zsuzsanna.
 
Influenza - Egyre több intézményben van látogatási tilalomForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-06 08:22:00
Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja szerint a fõvárosban látogatási tilalmat vezettek be a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelõintézet szülészet-nõgyógyászati, nefrológiai, kardiológiai rehabilitációs, és a IV. belgyógyászati osztályán. A Budapesti Szent Ferenc Kórház valamennyi osztályára elrendelték a tiltást, és ezt tették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben is.

Szintén teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban és annak két - kalocsai és kiskunfélegyházi - telephelyen mûködõ intézményében is.

Nem lehet a betegeket felkeresni Borsod megyében a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nõgyógyászat, mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán, valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szent Ferenc Kórházrész pszichoterápiás rehabilitációs osztályán.

Hajdú-Bihar megyében a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályán, a szülészet-nõgyógyászati osztályán, és a gyermekfertõzõ-osztályán.

A megyei tisztifõorvos látogatási tilalmat rendelt el Csongrád megye összes fekvõbeteg-intézményében.

Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint Bács-Kiskun megyében van részleges látogatási tilalom a Bajai Szent Rókus Kórházban, valamint Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központban.

Békés megye három kórházában - a Réthy Pál Kórház-Rendelõintézetben, a Pándy Kálmán Kórház-Rendelõintézet és az Orosháza Városi Önkormányzat Kórházában teljes látogatási tilalom van.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nõgyógyászati osztályon.

Budapesten részleges látogatási tilalom van a Szent Imre, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak egyes osztályain, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelõintézetben, a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelõintézet és Baleseti Központban és a Semmelweis Egyetem több klinikáján és osztályán. Szintén látogatási tilalom van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai telephely egyes osztályain is.

Fejér és Csongrád megye valamennyi kórházában megtiltották a betegek látogatását.

Gyõr-Moson-Sopron megyén nem lehet felkeresni a betegeket a Karolina Kórházban, Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és teljes a tilalom a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézetben is.

Heves megyében az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelõintézet van részleges látogatási tilalom, illetve a hatvani Albert Schweitzer Kórház - Rendelõintézet valamennyi osztályán megtiltották a betegek látogatását.

Komárom-Esztergom megye három intézményében, a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelõintézet valamennyi fekvõbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében is, így balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelõintézetben, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a törökbálinti tüdõgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban látogatási tilalom, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a Siófoki Kórház-Rendelõintézetben.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelõintézet egész területén vezették be a látogatási tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán, illetve Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenõ Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelõintézetben.

A részleges látogatási tilalmak alá jellemzõen a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!