2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megnyílt az InternetKonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-06 12:52:58
A www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetrõl szóló nemzeti konzultáció.

Deutsch Tamás Az Estében elmondta: „ez mindannyiunk közös ügye, mert az internet is mindannyiunk közös ügye” – mondta. A fideszes politikus kiemelte, hogy „Magyarország nem áll rosszul az internethasznált tekintetében, az európai középmezõnyben vagyunk, a magyar polgárok 72 százalékának van internetkapcsolata, és a rendszeresen internetezõk aránya 62-63 százalék. Bár lenne a rendszeresen internetezõk aránya 75-85 százalék, hogy mit kell ennek érdekében tenni, ezekben tudunk közösen dönteni, és ez egy óriási lehetõség ebben a konzultációban” – mondta Deutsch Tamás.

A politikus közölte, hogy az internet egyrészt maga a hálózat, s Magyarország egy komoly vállalást tett. Míg az EU-ban 2020 az az idõpont, hogy minden ország kötelessége elérni, hogy valamennyi háztartásban a szélessávú internet hozzáférés lehetõsége megteremtõdjön, addig a magyar kormány azt vállalta, hogy ez nálunk 2018-ig megvalósul. „Ez komoly elõnyt jelenthet számunkra. Ennek a fejlesztésnek vannak olyan alapvetõ kérdései, amiben most lehetõsége van a magyar polgároknak véleményt nyilvánítani” – mondta.

A magyar polgárok akaratából konkrét kormány elõterjesztések fognak készülni – mondta a politikus.

Deutsch Tamás közölte: március 26-áig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az internetkon.hu oldalon. A felvetéseket bõ egy hónap alatt rendszerezik 18-20 pontból álló kérdõívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni. A politikus, jelezte, hogy szeptemberre készít elõterjesztést a válaszokból körvonalazódó kép alapján szükségesnek látszó kormányzati és törvényalkotási lépésekrõl.

A kérdésfeltevési periódus lezárta után mindent feltevést közzétesznek a blogot is kínáló honlapon, amely szakszótárt és rövid videoüzeneteket is kínál majd a felhasználóknak.

Orbán Viktor miniszterelnök október 31-én a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetrõl, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekrõl. Deutsch Tamás ezt követõen azt mondta, internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplõi bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki az emberek véleményét.

Január elején lett az internetrõl szóló nemzeti konzultáció kiemelt médiapartnere a közszolgálati média. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) múlt év végén ajánlotta fel együttmûködését az InternetKon - internetrõl szóló nemzeti konzultáció - médiatámogatásában Deutsch Tamásnak, az internetrõl szóló nemzeti konzultáció elõkészítéséért és lebonyolításáért felelõs miniszterelnöki biztosnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!