2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kerékpár-nyomkövetési szolgáltatást fejlesztenénekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-06 12:58:31
A Széchenyi Tõkebefektetési Alap (SZTA) 98 millió forintos tõkeemelést hajt végre a Hargamon Kft. kerékpáros telematikai - nyomkövetõ és lopásgátló - szolgáltatás fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cégben - közölte a Széchenyi Tõkealap-kezelõ Zrt.

A közlemény szerint az SZTA által befektetett összeget a tulajdonosok a kft. saját fejlesztésû, valós idejû nyomkövetõ szolgáltatásának alapját képezõ eszköz gyártására, hardverfejlesztésre, üzemeltetésre, marketing költségekre, illetve a kapcsolódó applikáció fejlesztésére használják fel.

A kerékpárba beépített nyomkövetõ eszköz segítségével a tulajdonos  - vagy a jövõben a hatóságok is - valós idõben ellenõrizhetik a kerékpár tartózkodási helyét, lopás esetén így könnyen azonosítható a bicikli holléte - idézte a közlemény Antal Csabát, a Hargamon Kft. üzletfejlesztési igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a Velotrack elnevezésû rendszert lopásmegelõzõvel is felszerelték, a tulajdonos virtuális logikai lakatot helyezhet el a leparkolt kerékpáron. Ha elmozdítják a kerékpárt, a beépített giroszkóp azonnal jelzést küld a mobilalkalmazásra. A felhasználók adatait gyûjtve és elemezve a virtuális lakat arról is értesíti a tulajdonost, hogy mennyire biztonságos egy-egy környék, a közösségi statisztikák alapján például az elmúlt idõszak biciklilopásairól is információt nyújt.

A vállalat a hazai és a külföldi piacon egyaránt, mind üzleti, mind magánfelhasználók számára elérhetõvé kívánják tenni a szolgáltatást, többek között olyan kerékpárgyárakkal is tárgyalásokat folytat, mint a magyar Schwinn-Csepel Zrt. és a pedelec hajtású (a pedálozást elektromos hajtómûvel segítõ) kerékpárokat gyártó holland Amazing Wheels cég.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!