2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tudatosabb megtakarítókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-06 13:26:42
Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.

A megtakarítással rendelkezõk jó része egyszerre több befektetési formában, fõként befektetési alapokban és bankbetétekben helyezi el pénzügyi tartalékait.
Hosszabb távon

A K&H Alapkezelõ befektetõi felmérésébõl látható, hogy az alacsony betéti kamatok arra ösztönzik a befektetõket, hogy hosszabb idõtávban gondolkodjanak. Ehhez pedig továbbra is kedvezõ megoldást nyújt a tartós befektetési számla és a nyugdíj-elõtakarékossági számla, hiszen idén is megmaradnak az adókedvezmények. Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya Magyarországon, és az alacsony kamatkörnyezet miatt idén is a piac dinamikus növekedése várható. Befektetési döntésnél az alapvetõen óvatos hazai megtakarítók leginkább a biztonságot és tõkevédelmet tartják szem elõtt, ugyanakkor az elérhetõ hozam nagysága, és a könnyû hozzáférhetõség is fontos szempont.
Megfontoltabbak

A felmérés arra is rávilágít, hogy a befektetõk a kockázatok megosztása mellett a befektetési idõtáv szempontjából is megfontoltabbak lettek. Ezt mutatja, hogy a megkérdezettek jellemzõen közép és hosszú idõtávra tervezik befektetéseiket, miközben csupán ötödük számol éven belüli megtakarítással. Az alacsony betéti kamatok egyértelmûen arra ösztönözték a befektetõket, hogy a rövid távú betétekbõl elmozduljanak a hosszabb befektetési idõtáv irányába.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!