2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tizenöt tepsi pogácsa és megannyi borForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-06 13:43:43
A kertbarátok igazán tudják, mi szükséges a jó bor elõállításához.

Évnyitó közgyûlésén a Bek Pál Kertbarátkör elnöksége három jelentkezõt támogatott és fogadott tagjai közé. Csordás Zoltán hivatásos katonatisztet, aki Afganisztánban kétszer járt az utóbbi években. Deme Józsefet, a vadásztársaság elnökét, kinek édesapja, Deme Sándor a Bek Pál Kertbarátkör alapító tagja volt. Kenyeres László a Városháza utcai szõlõskertjében gyümölcsöt és szõlõt termeszt. Õk mindhárman ugyanúgy vélekednek: „Kertészkedj, mûvelõdj, barátkozz, védd a természetet és fogyassz magyar termékeket!”.

A közeli hétvégén a kör a 37. bor- és a 10. pogácsasütõ versenyt rendezte meg. A zsûri 5 fehér-, 5 rosé és 28 vörösbort minõsített. A zsûri elnöke Petõ József borász, a tagok Czibere Béla polgármester, Szõllõs László, a Hajdúhadházi Kertbarátkör elnöke, valamint Ragyák László és Legoza Imre voltak.

– Köszönjük a bortermelõknek a felkészülést és a termelést, õk igazán tudják, hogy mennyi fáradságos munka és verejték van egy pohár borban – fogalmazott Fejszés Imre elnök, hozzátéve, asszonyaik 15 tepsi pogácsával készültek a megmérettetésre, ezzel nem kis fejtörést okozva a zsûri tagjainak. Volt ott vajas, hájas, kapros, sós, káposztás, pizzás, köményes, de még lekváros is; mind elfogyott a rendezvény végére, amelyet közös vacsorával zártak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!