2024. április 23. Kedd, Béla.
 
NFM: februártól véglegesített formában mûködik az útdíjrendszerForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-07 16:08:00
A kormány a február elsejével véglegesített formában mûködteti a személyautók útdíjfizetési rendszerét - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Az NFM azokra a csütörtöki, a Magyar Hírlapban és a Népszabadságban megjelent hírekre reagált, amelyek szerint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) több variációt dolgozott ki tavaly áprilisra az útdíjrendszer módosítására, de a kormány a javaslatok többségét elvetette.

A fejlesztési tárca közleményében kiemeli: a kabinet a szakmai megalapozó tanulmányok egyes javaslatait, például a teljes hálózati kiterjesztést elvetette. Az elfogadott változtatások alapvetõ célja az volt, hogy a gyorsforgalmi utak használatát országosan egységes feltételekkel, a korábbinál több autós számára, olcsóbban tegyék elérhetõvé.

Az átalakítás eredményessége megalapozottan egy teljes év üzemelési tapasztalatai alapján mérhetõ fel - hangsúlyozza az NFM. Közölték, az ismert értékesítési adatok szerint az új keretek az elõzetes várakozásokat meghaladó mértékben ösztönzik az autósokat a gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb gyorsforgalmi utak településeket tehermentesítõ használatára.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) adatai szerint januárban összesen 1,44 millió matricát értékesítettek, ebbõl az éves 220 ezer, havi 92 ezer, tíznapos 510 ezer volt, a többit a megyei matricák tették ki. A megyei matricák ellenértékeként több mint 3 milliárd forint folyt be a NÚSZ-hoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!