2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A legrosszabb állapotú felüljáróForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-07 16:21:27
Címkék: Bihari hírek
Legalább kétszer két sávosra építenék át a Vágóhíd utcai létesítményt.

Nagyon megviseli a város legrégebbi, 1910 tavaszán elkészült és utoljára 1987-ben felújított felüljáróját, a Vágóhíd utcait a naponta rajta áthaladó több ezer autó. Aki gyalog megy át az építményen, több rendellenességet is tapasztalhat. A járda például hol jobbra, hol balra dõl. Amikor kamionok mennek át, az egész szerkezet rázkódik. Repedések láthatók, a vasbeton itt-ott omladozik. A felüljáró alatt húzódó vasúti felsõvezetékek nagyon közel vannak a járókelõkhöz.

 

Állagmegóvás

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta: a Vágóhíd utcai jelenleg Debrecen legrosszabb állapotban lévõ felüljárója. A lehulló darabok akár a vonatokra is ráeshetnek.

– Ezért úgy döntöttünk, hogy elsõ körben egy néhány évre vonatkozó állagmegóvási, fenntartási tervet készítünk. Ebben azokat a legsürgetõbb javítási munkákat akarjuk meghatározni, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a felüljárón áthaladó autók és az alatta járó vonatok biztonságban közlekedjenek – ismertette a szakember.

 

Újjáépítés

Megtudtuk: hosszabb távon a 100-as vasútvonal korszerûsítése kapcsán a felüljáró teljes átépítésére is sort akarnak keríteni. A vasúti fejlesztés Budapest felõl indulva évek óta zajlik, jelenleg Szajol és Püspökladány között dolgoznak.

Az ottani munkák a tervek szerint idén októberben fejezõdnek be. (A fõ cél a pálya alkalmassá tétele arra, hogy a vonatok akár 160 kilométer/órával is közlekedhessenek.) Azután következik a Püspökladány és a debreceni Nagyállomás közötti szakasz, majd jöhet a szóban forgó rész.

– A Vágóhíd utcai beruházás során a meglévõ szerkezetet valószínûleg le kell bontani. Helyére egy legalább kétszer két sávos új felüljárót lenne célszerû építeni. Ennek keretében a Szent Anna utca, Vágóhíd utca és a 4-es fõút részét képezõ Wesselényi utca, Hajnal utca csomópontban rendszeresen jelentkezõ forgalmi dugók problémáját is szeretnénk megoldani – jelentette ki Szoták Zoltán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!