2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nem fûz hozzá túl sok reményt, de bizakodikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-07 16:27:44
Nagy nyilvánosság elõtt elkövetett becsületsértés vétsége miatt kellene bíróság elé állnia Novák Elõdnek, a Jobbik alelnökének Rácz Péter Rikárdóra, a 2015-ös év elsõ újszülöttjére tett megjegyzései miatt.

Az Országgyûlés sajnálatos gyakorlata azonban az, hogy magánvádas ügyekben a legritkább esetben függesztik fel a parlamenti képviselõk mentelmi jogát. Így Novák Elõd, aki emberellenes gondolatai ellenére a Parlament tagja lehet, megúszhatja, hogy bíróság elõtt kelljen felelnie rasszista kijelentéseiért – közölte Horváth Tibor, a nádudvari székhelyû Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet elnöke, aki január 5-én tett feljelentést a Jobbik politikusa ellen.

Hozzátette: az elõbbiektõl függetlenül bízik abban, hogy az országgyûlés mentelmi bizottsága „nem asszisztál” Novák rasszista magatartásához. Novák Tibor arról is beszámolt, hogy közösség elleni uszítás bûntette miatt szintén feljelentés tett, de a Központi Nyomozó Fõügyészség elutasította azt, mondván, Novák tette nem bûncselekmény, mivel a kijelentés hatására nem lépett fel közvetlen veszély, nem valósult meg agresszió.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!