2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hongkongba is indulhat a magyar marhahúsForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-08 10:23:44
Az ottani hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat.

Hamarosan Hongkongba is exportálható a magyar marhahús, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állat-egészségügyi garanciákat – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).
Még egy lépés

A tájékoztatás szerint a tényleges kiszállítás megindítása elõtt – utolsó lépésként – már csak a vonatkozó állat-egészségügyi bizonyítvány elfogadása van hátra. Magyarország 2014 májusában nyerte el az Állategészségügyi Világszervezet által elismert legmagasabb szintû, úgynevezett elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolást a szarvasmarhák fertõzõ szivacsos agyvelõbántalma (BSE) betegség esetében - írja a tárca a közleményben. Az állategészségügyi szempontból kiemelkedõ eredmény a kedvezõ járványügyi helyzetnek, a hatékony hatósági munkának és a betegség megelõzésére irányuló sikeres felügyeleti programnak köszönhetõ - jegyezte meg a szaktárca.
Elõnyökkel jár

Az új állategészségügyi státusz fõként az élõ szarvasmarha és a marhahús harmadik országokba irányuló kivitelénél jár jelentõs elõnyökkel. Ennek megfelelõen a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság több harmadik országba is kezdeményezte a marhahús és marhahús-termékek exportjának megindítását, többek között a Kínán belül különleges közigazgatási övezetnek számító Hongkongba is – írta az FM közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!