2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Lázár: ingyenes lesz az étkezés a kötelezõ óvodáztatásban résztvevõ gyermekeknekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-09 19:50:47
A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek õsztõl, akiknek hároméves koruktól kötelezõen óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezõvásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Visszhang utcai olvasókörben tartott lakossági fórumon elmondta: igazságtalan lenne, ha a leggazdagabb családoknak sem kellene fizetniük az étkezésért, keresik, miként lehetne ezt megoldani.

A politikus úgy fogalmazott, a tervek szerint a gyerekek 90 százaléka ingyenes étkezést kap majd.

Lázár János egy, a kilencosztályos általános iskolával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, az évnyitó frakcióülésen a kormány arra kapott megbízást, vizsgálja meg, a magyar oktatás versenyképességi problémái milyen okokra vezethetõk vissza.

Magyar oktatási rendszer egyik komoly problémája, hogy már az alsó tagozatban felerõsödnek az otthonról hozott különbségek. Külön oda kellene figyelni azokra a gyerekekre, akik hátránnyal indulnak a szülõk anyagi társadalmi helyzete miatt, mert nagyon sok tehetség elkallódhat - jelentette ki a miniszter.

A felsõbb osztályokban is vannak problémák, gyakran elõfordul, hogy alapvetõ képességekkel és készségekkel nem rendelkeznek a középiskolákba lépõ diákok, és sokan morzsolódnak le a szakiskolákból, de a fõiskolákról egyetemekrõl is – tette hozzá a politikus.

Egy másik, a szabad vasárnapra vonatkozó felvetésre válaszolva kifejtette, személy szerint támogatta a döntést, annak érdekében, hogy munkavállalók tízezrei családjukkal tölthessék a vasárnapot. A zömében idõsebb hallgatóságot emlékeztette arra, a vasárnapi nyitva tartás a nagy áruházláncok elterjedésével, valamikor a kilencvenes években jött divatba Magyarországon.

Úgy fogalmazott: ki kell próbálni, mit hoz a szabályozás, amelyrõl szavai szerint elõbb-utóbb népszavazás dönthet majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!