2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A héten fokozatosan enyhül az idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-10 13:11:24
A hét elején még többször megerõsödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint hétfõn nyugat felõl fokozatosan beborul az ég, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés. A déli óráktól a Dunántúlon, a Duna vonalában többfelé, északkeleten néhol fordulhat elõ havazás, a Fertõ térségében késõ délután, este havas esõ is lehet. A Bakonyban 10 centiméternél is nagyobb friss hóréteg várható. Fõleg a Dunántúlon lehetnek erõs, a Fertõ térségében viharos széllökések. Ezeken a területeken hófúvás is kialakul. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 6 és mínusz 2 fok között, délnyugaton és északkeleten helyenként mínusz 7 fok alatt alakul. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínû.

Kedden nagyrészt erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon már kevesebb helyen várható havas esõ, esõ, keleten helyenként hószállingózás vagy gyenge havazás fordulhat elõ. A Dunántúlon kezdetben még többfelé megerõsödik, majd ott is mérséklõdik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegõ.

Szerdára virradó éjjel néhol foltokban köd képzõdik. Számottevõ csapadék nem valószínû. A minimumhõmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a maximumhõmérséklet plusz 1-6 fok között valószínû.

Csütörtökön és pénteken erõsen felhõs, párás, ködös helyek és gyengébben felhõs területek egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hõmérséklet mindkét nap mínusz 5 és 0, a legmagasabb hõmérséklet plusz 1-6 fok között alakul.

Szombaton a legtöbb helyen kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hõmérséklet.

Vasárnap változóan felhõs lesz az ég, csapadék nem valószínû. A minimumhõmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhõmérséklet plusz 2-7 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!