2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Már tesztüzemben a „mindent látó” traffikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-10 18:04:42
Márciustól élesben mûködnek megyénkben is az új berendezések.

Kilenc új típusú, mobil sebességmérõ berendezést kapott a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság – tudtuk meg az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatától. A hivatalosan Komplex Közlekedési Ellenõrzõ Pontként emlegetett, 160 változtatható helyû készülék tesztelése már megkezdõdött.

Az új rendszer üzemeltetése alapfunkciókkal indul. Az eszközök a sebesség-ellenõrzésen kívül automatikus rendszámfelismerési-képességgel is rendelkeznek, használhatók forgalomszámlálásra és a torlódásokat is érzékelik.

A szabálytalankodó sofõrök számára rossz hír, hogy az új traffipaxok elõl a kihágások egy része nem marad rejtve. Figyelik az áthaladást a tilos jelzésen, a vasúti átjárón történõ áthajtásra vonatkozó elõírások megtartását, a busz- és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. Képesek lesznek észlelni a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedõk a kötelezõ haladási irányra vonatkozó elõírásokat szegik meg. Szintén a rendõri munkát támogató funkcióként jelenik majd meg a veszélyes árut szállító jármûvek kiszûrése – közölte az ORFK.
Jönnek a fix kamerák is

Az új eszközök tesztelése változó helyeken, többnyire a már meglévõ eszközökkel párhuzamosan történik. Az MTI azt írta, hogy a februári tesztüzem idején még nem kell számítaniuk az autósoknak arra, hogy az új kamerával mért sebességtúllépés esetén bírságolják õket, ugyanakkor a régi készülékeket is használja még a hatóság, és az azokkal mért sebességtúllépésnél büntetnek.

A mobil készülékek mellé érkezõ fix kamerákat szintén országszerte telepítik majd, ezek 365 forgalmi sávot figyelnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!