2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Havazás - Kedden már nem várható veszélyes idõjárási jelenségForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-10 19:42:04
A hófúvás miatt néhány dunántúli járásban még elsõ-, valamint másodfokú riasztás van érvényben, keddre már nem sem a szél, sem a havazás, sem a hófúvás miatt nem adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott hétfõ éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Veszprém megye több járásban még narancssárga a riasztás. Azokon a területeken a következõ órákban is készülni kell arra, hogy a friss hóval fedett területeken a szél magas torlaszokat emelhet.

Emellett több dunántúli megyében elsõfokú riasztások vannak érvényben a hófúvás veszélye miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írta: elsõsorban a Dunántúl északi felén (nagyobb valószínûséggel a magasabban fekvõ helyeken) kisebb körzetekben továbbra is elõfordulhat hófúvás, ami a hõmérséklet emelkedésével megszûnik. Kedd reggelig a Dunántúl északnyugati részén helyenként még elõfordulhatnak 65-70 kilométer/óra körüli széllökések. Emellett többfelé várható hó, havas esõ, amely északnyugat felõl egyre több helyen esõre vált - írták, kiemelve: átmenetileg néhol ónos esõ sem zárható ki. Hétfõ estétõl kedd reggelig több helyen hullhat legfeljebb 4 centiméternyi hó, de a Dunántúli-középhegység magasabban fekvõ részein (elsõsorban a Bakonyban) néhol 10 centimétert meghaladó mennyiség is lehet.

Az elõrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idõ, és ott hajnalra tovább emelkedik a hõmérséklet. A legmagasabb nappali hõmérséklet többnyire plusz 1-6 fok között várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!