2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Új állatorvos Dél-Biharban - Interjú Dr. Kövér Pál állatorvossalForrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-11-13 11:22:25
Új állatorvos tûnt fel Dél-Biharban az utóbbi idõben. A gazdák még csak most ismerkednek a barátságos fiatalemberrel. Interjúnkban arra kértük, hogy mutatkozzon be az itt élõknek.

- Néhány mondatot mondanál magadról a biharlap olvasóinak?

 

- Hajdúböszörményben születtem 1980-ban, és itt éltem tizennyolc éves koromig. Szüleim rengeteg állatot tartottak, és tartanak a mai napig. Ilyen családi háttérrel hamar rám ragadt az állatok iránti rajongás. Már gyermekkoromban állatorvos szerettem volna lenni. Állatorvosi diplomámat 2004-ben vehettem át, aztán Debrecenben a Vezér Állategészségügyi Centrumnál kaptam munkát, ahol kiváló kollégák mellett gyakorlatot szereztem. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkám egyben a hobbim is. Az állatok gyógykezelésére tettem fel az életemet, és ezért nap, mint nap legjobb tudásom szerint fáradhatatlanul teszek is.


- Hogyan kerültél ide, a bihari részre ?


- Gyerekkori álmom volt, hogy vidéki állatorvos legyek, ezért azonnal megragadtam az alkalmat, amikor arról értesültem, hogy Komádiban és környékén lehetõségem adódik erre. Szinte azonos idõben költözött el Komádiból dr. Kiss Ádám állatorvos, és Csökmõrõl dr. Szima Zsolt. Kérelmet nyújtottam be a feletteseimhez, hogy Komádi - Magyarhomorog - Újiráz - Csökmõ területekre megkaphassam a jogosult állatorvosi kinevezést. Nagyon örültem, amikor engedélyezték, és a párommal elhatároztuk, hogy Komádiban telepszünk le.


- Miért éppen Komádiban, hiszen itt Csökmõn is van egy szép állatorvosi szolgálati lakás, amely megüresedett?


- Azért választottuk Komádit, mert onnan az általam ellátandó települések mindegyike kiválóan, és rövid idõ alatt megközelíthetõ. Jelenleg még Zsákán élünk, mert a párom odavalósi. Komádiba költözésünk elõnye lesz az is, hogy mindkettõnknek viszonylag közel lesz a családja, valamint a baráti kapcsolataink is erre a részre kötnek bennünket.


- Hogyan fogadtak az itt élõ gazdák?


- Úgy érzem, bizalommal fordulnak hozzám. Én is igyekszem mindent megtenni, hogy a gazdák elégedettek legyenek a munkámmal. A jövõben is arra törekszem, hogy mindenki megelégedésére végezzem hivatásom, s egyre több gazda válasszon engem, ha állatorvosi ellátásra, állatszállításra, orvosi tanácsra van szüksége.


- Mik a jövõbeli terveid?


- Szeretnék hosszú távon itt maradni,letelepedni. Igyekszem a gazdák szimpátiáját kivívni, és legjobb tudásom szerint a szolgálatukba állni.

Az interjút készítette: B. Kiss Andrea

Hozzászólások
Beküldte: Sacika (2010-01-02 18:25:14)

Én még Debrecenben ismertem meg,megnyerõ modora mellé egy nagyszerû szakértelem párosul.Késõbbiekben is az õ tudásában,és segíteni akarásában bízunk még ha ehez utazni kell is!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!