2023. december 8. Péntek, Mária.
 
Természetes módszerekkel az influenza ellenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-11 11:34:35
Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelõzzük a cseppfertõzéssel terjedõ betegséget.

Íme, néhány egyszerû, ám annál hatékonyabb tipp az orvos szakértõtõl immunrendszerünk megerõsítésére és az influenza kivédésére.

Fontos, hogy szervezetünk vitaminkészlete maximálisan fel legyen töltve. A köztudatban elterjedt nagy dózisú C-vitaminnal való tûzoltás helyett dr. Major Zoltán fõorvos inkább a kiegyensúlyozott vitaminbevitel pártján áll. Ezt legtermészetesebben friss alapanyagok, nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával érhetjük el. Amikor azonban szervezetünk vitamin-háztartását a lehetõ legrövidebb idõ alatt szeretnénk helyrebillenteni, érdemes komplex összetevõjû multivitaminokat választanunk.

Mivel az influenza cseppfertõzéssel terjed, érdemes nagyobb figyelmet fordítani a rendszeres kézfertõtlenítésre. Nemcsak a tüsszentés, hanem akár a munkahelyi klaviatúra is lehet a fertõzés forrása. Ma már remek kézfertõtlenítõ géleket vásárolhatunk, melyek kiváló védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben.

A kialvatlanság gyengíti immunrendszerünk ellenálló képességét. Tudatosan kell figyelnünk arra, hogy az alvással töltött órák száma életkorunknak megfelelõ legyen, hiszen ez a regenerálódás egyik legfontosabb eszköze. A téli hónapok végére kimerülnek szervezetünk energiatartalékai, ezért érdemes ilyenkor néhány napra szünetet tartani, felöltõdni.

Ellenálló képességünkhöz jelentõsen hozzájárul a rendszeres testmozgás, ami segítségünkre lehet az influenza elleni küzdelemben is. Ha legalább hetente háromszor csak sétálunk, vagy akár kocogunk legalább egy órát, már rengeteget tettünk egészségünk érdekében. Fontos azonban a réteges öltözködés, függetlenül attól, hogy a szabadban, vagy teremben edzünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!