2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kerítést tört az ittas sofõrForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-11 12:56:15
Jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak bíróság elé állítást két férfival szemben a püspökladányi rendõrök.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Attila sápi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2014. november 20-án 14 óra körüli idõben a gyanúsított gépjármûvével közlekedett Sápon, Szabadság utcában, ahol nem megfelelõen választotta meg a sebességét, ezért az útról lehaladt és érintõlegesen nekiütközött egy fának, majd kitörte egy ingatlan kerítését és a jármû a ház udvarán megállt. A rendõrök az esetrõl történt bejelentést követõen a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 36 éves sofõrt.

A járõrök M. Attilával szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért õt további mintavételre elõállították a Püspökladányi Rendõrkapitányságra. A rendõrök megállapították, hogy a helyi lakos vezetõi engedéllyel soha nem rendelkezett.

A nyomozók késõbb gyanúsítottként hallgatták ki M. Attilát, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését, amelyet az igazságügyi szakértõi vizsgálat is alátámasztott.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén szakértõ bevonásával folytattak a püspökladányi rendõrök egy bárándi lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendõrök 2015. január 14-én 14 óra 50 perckor Kabán, a Szabadság téren megállítottak egy ott közlekedõ gépjármûvet és igazoltatták a sofõrt. A rendõrök az 51 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A bárándi lakost a járõrök további mintavétel céljából elõállították a Püspökladányi Rendõrkapitányságra. A rendõrök T. Sándor vezetõi engedélyét bevonták, majd késõbb gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bûncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!