2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Gyerekrajzok színesítik a rendõrség épületétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-12 11:00:02
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2015. február 11-én kiállította azokat a hajdú-bihari pályamûveket, melyeket a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. „Hétköznapi hõseink” címû pályázatára nyújtottak be a megyében lévõ általános iskolák.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. „Hétköznapi hõseink” - avagy hogyan mentenek életeket a tûzoltók, a rendõrök és a mentõk?címmel az ESR-projekt kapcsán pályázatot hirdetett általános iskolásoknak. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek megjegyezzék a 112-es – az Európai Unió minden országában egységesen hívható – segélyhívó számot, melyen vész esetén a mentõk, a tûzoltók, és a rendõrök is elérhetõk.

Pályamûként az osztály tagjai által közösen kézzel készített képet kellett feltölteni egy weboldalra, mely mellé az osztály fényképét is be kellett küldeni. A rajzpályá[email protected] weboldalra az országból összesen 250 osztály töltötte fel alkotását, többen be is küldték azokat. Az egységes segélyhívó rendszer megvalósításában résztvevõ szakemberekbõl álló zsûri az ötletességen és a szépségen kívül azt a két mûvet díjazta, amelyik alkotások a legjobban tükrözték a készenléti szervek munkájának összetettségét és azt, hogy a 112-t csak vész esetén szabad hívni. Egy alsó- és egy felsõtagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hõsök mindennapi életébe és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

Hajdú-Bihar megyébõl a pályázatra összesen 48 alkotást nyújtottak be az általános iskolák. A 7 településrõl pályázó 13 iskolából 7 pályamû Debrecenbõl, 6 Balmazújvárosból, 21 Pocsajból, 1 Hajdúhadházról, 1 Hajdúszovátról és 2 Komádiból érkezett. A pályamûveket a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2015. február 11-én az ESR 112 nemzetközi nap alkalmából Debrecenben a Kossuth utca 20. szám alatti épületének elõterében kiállította, melyeket 2015. február 20-ig hivatali munkaidõben bárki megtekintheti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!