2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Beszámoló közgyûlést tartottak a magyarhomorogi polgárõrökForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2015-02-12 11:57:58
2015.február 07-én tartotta meg a Polgárõr Szervezet éves beszámoló közgyûlését. A közgyûlés színvonalát emelte, hogy mûködése során elõször sikerült pályázatot nyerni,mégpedig a Nemzeti Együttmûködési Alap támogatásával az “Az év polgárõre Magyarhomorogon” címû pályázattal.

E sikeres pályázat elnyerése köszönhetõ a korábbi elnök, Veres Zoltán aktív tevékenységének és közremûködésének. A közgyûlést megtisztelte jelenlétével az alpolgármester úr, számos képviselõ,valamint a rendõrség és Komádi város polgárõrség képviselõi is. A közgyûlést köszöntötte Miklós József titkár,majd Mészáros László elnök tartotta meg beszámolóját. Ennek során kiemelte, hogy megalakult a “Herpály Önkéntes Mentõcsoport”, melynek tagjai a helyi szervezet és Komádi polgárõr szervezet képviselõibõl tevõdnek össze. Sikeres “Nemzeti minõsítõ gyakorlatot” hajtottak végre és ezzel eleget tettek a követelményeknek. Továbbá kihangsúlyozta,hogy a pályázat révén “Polgárõr ifjúsági versenyt”szervezett a vezetõség,szorosan együttmûködve a “Szabó Pál Általános Iskola”nyári táborának vezetésével,valamint a polgárõr szervezet “Ifjúsági tagozatával” közösen.
Kiemelte, hogy a szervezet nagy figyelmet fordított  az “Iskola programra” is. A 2015.év vonatkozásában hangsúlyozta,hogy továbbra is cél a stabil gazdasági helyzet fenntartása,a szolgálatellátás hatékonyságának fokozása,a pályázati lehetõségek jobb kihasználása.
Ezt követõen a szervezet elnöke beszámolt a Polgárõr Szervezet pénzügyi helyzetérõl. Ennek során megállapította,hogy a szervezet szûkösen,de eleget tesz vállalt feladatainak.
Az elnöki beszámolókat követõen Miklós József titkár adott tájékoztatást a “Felügyelõ Bizottság”nevében az elmúlt év tapasztalatairól. Ennek oka az volt,hogy oly hirtelen történtek személyi változások,hogy a bizottság mûködésképtelenné vált. Ennek következménye,hogy a közeljövõben össze kell hívni újra a közgyûlést , az új bizottság és egyéb tagok megválasztása érdekében. A beszámolókat követõen az elismerések átadására került sor,melynek során elõször a rendezvény támogatói kaptak köszönõ oklevelet.
Majd átadásra kerültek az év során kiemelkedõ munkát végzõk elismerései. Így Amberboy Kiss Ákos, Csigai Zoltán, Ifj. Tarsoly Gyula, Tarsoly Péter részesültek ezen elismerésben.
Ezt követte a közgyûlés fénypontja,melynek során “Az év polgárõre
Magyarhomorogon” kitüntetõ címet Papp Lajos polgárõr kapta meg.
Az ünnepi rendezvényt pedig egy hangulatos vacsorával zárta a közgyûlés.

Cserép Imre
tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!