2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Épül a kórház, változik a betegellátásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 09:25:48
Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvõbeteg ellátási rend a Klinikán és a Kenézyben.

A legfõbb változás, hogy a Kenézy Kórházból a Klinikai Központba költözik a pulmonológiai fekvõbeteg ellátás, a pszichiátriai fekvõbetegeket viszont a Klinikai Központból a Kenézy Kórházba helyezik át. Átmenetileg egyelõre a Klinikai Központ ad helyet egy 30 ágyas nappali pszichiátriai szanatóriumnak és a rehabilitációnak.

A Kenézy Kórház Belgyógyászati Osztályán jelenleg üzemelõ 100 aktív ágy fele ugyancsak átkerül a Klinikai Központba. Az új rendelkezés a Balmazújváros-, Hajdúnánás-, Hajdúböszörmény-, Hajdúhadház- és Debrecen járáshoz tartozó települések lakosságát érinti. Az innen érkezõ betegek továbbra is a Kenézy Kórház sürgõsségi osztályán jelentkezhetnek, és ha szükségessé válik a belgyógyászati fekvõbeteg ellátásuk, akkor átszállítják õket a Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikájára – tájékoztatott Édes István, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ fõigazgatója.

A változásokat a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézetben a következõ másfél évben megvalósuló kórházi építkezések tették szükségessé. Az átszervezés februárban folyamatosan megy végbe, és csak a fekvõbeteg ellátást érinti, a járó és sürgõsségi ellátást nem. A korábban a Kenézy Kórházba felvett betegeket továbbra is ott látják el, az új szabályozás csak a február 1-je után jelentkezõ betegeket érinti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!