2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Téli segítség: tûzifaosztás a város szélénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 09:44:42
Összesen száz, fõként a város külterületein nehéz körülmények között élõ, idõs, egyedülálló ember, valamint sokgyermekes család részére 5-5 mázsa tûzifát oszt szét február második felében az önkormányzat.

A Halápon, Pacon, Józsán, Bánkon, Dombostanyán, Nagycserén, Nagymacson, Kismacson, a Biczó István és a Bayk András kertben, valamint a Nagysándor-telepen lakók összesen 50 tonna, hozzávetõleg 1,3 millió forint értékû tûzrevalót kapnak.
Javasolják, kiválasztják

A tûzifaosztást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A tûzifában részesülõket a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ, a Gyermekvédelmi Intézmény, valamint a Héra Családsegítõ javaslatai alapján választják ki. A kiosztásra kerülõ tûzifa a Dehuszhoz beérkezõ faanyag, amelyet az ott dolgozó közfoglalkoztatottak tüzelésre alkalmas méretûre aprítanak fel. A fát mindenkinek házhoz szállítják a közmunkások.

Ezt megelõzõen ezen a télen már öt alkalommal történt tûzifaosztás a városban, melynek keretében 190 család jutott összesen 95 tonna, hozzávetõleg 2,4 millió forint értékû tûzifához.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!